Loop Through!

joshjess

Regular Member
Messages
28
Likes
0
#1
Hi

I have a Hummy 5100CI connected to a 80 cm motorised dish, and have looped my Grundig Sky Digibox, I have tuned in the FTA channels from Eurobird at 28.2 to my Hummy, so I know I can receive FTA programmes, however when I put the Hummy on stand-by and turn on the Grundig Digibox and check the status of the signal, it is telling me that signal strength is at 90% but signal quality is 0% hence I can't receive any channels using the Digibox! can someone explain where I might be going wrong?

Thanks
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Messages
25,160
Likes
5,609
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK South
#2
Could be the Humax only allows loopthrough when its switched on

Have you tried entering frequencies on the same polarity and band in the digibox when the Humax is on ?
 

radtv

Supporting Advertiser
Staff member
Messages
193
Likes
18
#3
No I have tried both the hummy on and off, and tried to re-tune the digibox, but still no signal quality!
 

w hole

Regular Member
Messages
591
Likes
0
My Location
uk
#4
Hello JJ

The problem is that the Humax resorts to a specific Polarity and High/Low Option when it is switched off.

I have the same problem when linking through to my Analogue box from my Humax F1-CI.

If you are planning to watch several channels via the DigiBox - which I guess you are - you would be better to get a second or dual Lnb.

Regards

W. Hole
 

radtv

Supporting Advertiser
Staff member
Messages
193
Likes
18
#5
Managed to get the digibox working it seems like there was a problem with the loop through cable!
Thanks for your advice.
 
Top