Maxthon

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
24,002
Reaction score
4,019
Points
113
Age
70
My Satellite Setup
Has gone to a good home elsewhere
My Location
Blackburn, Lancashire
Has anyone tried Maxthon recently? I currently have a problem with my on-line BTMail when using Chrome whereby if I change directories I get logged out, speaking to the Mumbai hierarchy who are about as useful as a chocolate teapot, they 'suggest and insist' that I switch to Firefox to overcome the problem, which I refuse to do and do not consider a change of browser to be a solution to the problem more of a workaround. So I have been looking at alternatives and have downloaded and installed Maxthon which I think was originally called MyIE. With my 4th Gen I5 laptop on W8.1 it seems extremely quick and I logged into this site in less than one second which is often one minute using Chrome. Does anyone else use Maxthon? what are the pitfalls?
 
Last edited:

Captain Jack

Retired human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,832
Reaction score
8,018
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
Honestly, have never even heard of this browser! But if it works....

I have very occasional issues with Chrome not loading some pages straight away or being incompatible with some content. It's very rare though.. and I have Safari as backup.
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,105
Reaction score
8,687
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
I see it's available for Linux too: Must give it a whirl.
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
24,002
Reaction score
4,019
Points
113
Age
70
My Satellite Setup
Has gone to a good home elsewhere
My Location
Blackburn, Lancashire
Well so far speed wise I cannot fault it but there must be a pitfall somewhere
 

battenfan

Regular Member
Joined
Sep 11, 2006
Messages
493
Reaction score
341
Points
63
My Satellite Setup
1.2m pf
My Location
60N 18E
There's also Vivaldi that I've yet to check out. It's folks from Opera that's started a new company.
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
Maxthon has been my browser for over 2 years, lightning fast in comparison to Chrome and Firefox.
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
18,035
Reaction score
4,051
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
Is no-one worried by the fact that firm that developed Maxthon is based in China?
 
Last edited:

2cvbloke

Regular Member
Joined
Jan 5, 2006
Messages
9,768
Reaction score
1,808
Points
113
Age
38
My Satellite Setup
No satellite stuff for the moment (aside from a 43cm minidish that was on the house already), Samsung SyncMaster T27B550 Smart TV & Monitor, and a few computers...
My Location
Near Pontop Pike, Co. Durham
Never heard of Maxthon, sounds like a tool you'd use to run extensive tests on old Maxtor hard drives (you know, Maxtor Marathon, Maxthon)... :p
 

sonnetpete

Grumpy Old Retired Moderator and quiz inquisitor..
Joined
Dec 13, 2008
Messages
8,954
Reaction score
3,497
Points
113
Age
73
Website
wordpress.com
My Satellite Setup
Laminas 1.2M fibre dish with an IBU, on a Clarke Tech USALS motor, covering 57E - 24.5W to an Octagon SX88. Displayed on a 20" Dyon LED TV.

Seperate 80 cm dish on 28E with a Humax Freesat for SWMBO.
Free Sat V8 meter. Sony Bravia 46" LCD, Sony BluRay and Home Cinema.
My Location
Normandy, France
Sadly (me being me) I automatically added a 'g' and thought it was an item of underwear for +size ladies...anyway, I may give "Maxthon" a go, though I'm quite happy with Chrome right now...
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
24,002
Reaction score
4,019
Points
113
Age
70
My Satellite Setup
Has gone to a good home elsewhere
My Location
Blackburn, Lancashire
Well does this signal the end of my use of Chrome completely?

The Chrome browser does not support NPAPI plug-ins and therefore will not run all Java content.
Switch to a different browser (Firefox, Internet Explorer or Safari on Mac) to run the Java plug-in. More info
 

Captain Jack

Retired human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,832
Reaction score
8,018
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
It's java that should be killed off...
 

A nonymous

Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
3,586
Reaction score
913
Points
113
I would be screwed if they killed Java off. I use Webmin on my Linux home server which makes use of Java to allow me to make adjustments on my linux server from my Windows pcs with ease.

I have to use Opera with it as Chrome doesn't work and Firefox doesn't fully interact with some of Webmin command structure. I will have to give Vivaldi a go, Maxthon doesn't appeal to me coming from China.
 
Top