New Sky boxes required..?

woborny

Specialist Contributor
Joined
Apr 5, 2008
Messages
1,109
Reaction score
293
Points
83
Age
51
My Satellite Setup
1.8m Dish, most Sky and Freesat receivers, 80cm on Illusion motor and Dreambox DM7025, TDT, TDT HD, Ariva 100e,
My Location
Gandia, 70kms south of Valencia, Spain
A client of mine has started to see the following on screen message

"you will soon stop receiving your sky channels"

She says that is all, nothing else on the screen. (which I kinda find hard to believe)

She has an old SD sky box.

And Sports channels.

I wonder if this is the start of a SD to HD box swap for their premium content users to improve their security...?
 

timo_w2s

Retired moderator
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,360
Reaction score
2,884
Points
113
My Satellite Setup
Vu+ Duo 4K SE
Dr.HD F15
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
There was some rumour about a new red Sky card coming out but I haven't heard anything recently. What are the chances of a new card only working in newer HD boxes?
 

excollier

Bikes, Booze, Rock & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
963
Reaction score
469
Points
63
My Satellite Setup
TD 64 and Humax Foxsat HDR with Raydon's custom firmware
My Location
County Donegal - furthest outpost of the EUSSR
Every chance....it's aimed at stamping out card sharing.
 

Captain Jack

Retired human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,832
Reaction score
8,017
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
I am surprised they haven't stopped this during the previous card change. I guess there's only so much they can do with old boxes in existence.

Maybe I can finally upgrade my old 500Gb drive model for a new one?!
 

timo_w2s

Retired moderator
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,360
Reaction score
2,884
Points
113
My Satellite Setup
Vu+ Duo 4K SE
Dr.HD F15
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
If they wanted to get more secure HD boxes in circulation they should also start to move some encrypted SD channels over to DVB-S2 and MPEG4 (or just drop the premium SD channels altogether, although it's nice to record in SD sometimes if hard drive space is limited). It would mean they could squeeze a lot more SD channels into one transponder and reduce satellite costs (and no doubt a good excuse to reduce SD quality further so they can push the HD subscription on more people).

FTA SD would be harder to move though due to all the Freesat SD boxes and FTA receivers out there but perhaps some of the smaller commercial FTA channels might want to reduce transmission costs.
 

Captain Jack

Retired human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,832
Reaction score
8,017
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
Yes, that's a good idea re MPEG4. More efficient than MPEG2 with better picture quality (IMO).
 

wod

Regular Member
Joined
Aug 7, 2005
Messages
4,213
Reaction score
238
Points
63
My Satellite Setup
1m channel master, jaeger smr1224, Inverto black ultra twin, technomate tm-1500ci, broken receiver vantage x221ci, New additions Skybox F5s and technomate tm-5402 HD arriving soon.
My Location
yorkshire
Hmm might be a good idea soon to swap the my mums sd box for one of them hd multiroom little receiver things, she ain't bothered for recording.

She does ask why I get a better picture on my TV and told her I have the hd box lol.
 

woborny

Specialist Contributor
Joined
Apr 5, 2008
Messages
1,109
Reaction score
293
Points
83
Age
51
My Satellite Setup
1.8m Dish, most Sky and Freesat receivers, 80cm on Illusion motor and Dreambox DM7025, TDT, TDT HD, Ariva 100e,
My Location
Gandia, 70kms south of Valencia, Spain
Bit if a false alarm...

It is a new message Sky put on your screen if you pay by credit card, and that card is nearing the expiry date....!

So the message is to update your CC details with sky, or if you do not, then you may lose your sky channels.!
 

timo_w2s

Retired moderator
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,360
Reaction score
2,884
Points
113
My Satellite Setup
Vu+ Duo 4K SE
Dr.HD F15
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
Is this a new policy? When I used to pay by card it never expired or needed updating (which I always thought was a bit worrying).
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
18,034
Reaction score
4,051
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
Bit if a false alarm...
And yet I confidently expect to see this false alarm to spread across and outwards as "proof" of a new box rollout! :-rofl2
 

Fisty McB

Member
Joined
Aug 11, 2012
Messages
440
Reaction score
644
Points
93
My Satellite Setup
See my signature...
My Location
County Tyrone, N. Ireland
I wonder how many Sky subscribers there are that are still only using SD Sky or Sky+ receivers? Even those who may have HD receivers for their main TV might have SD boxes in the likes of bedrooms or sun rooms.
 

excollier

Bikes, Booze, Rock & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
963
Reaction score
469
Points
63
My Satellite Setup
TD 64 and Humax Foxsat HDR with Raydon's custom firmware
My Location
County Donegal - furthest outpost of the EUSSR
Sun Room? I forgot how good the weather is over there in "sunny Tyrone". It's always pissing down here in Donegal.....
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
24,002
Reaction score
4,019
Points
113
Age
70
My Satellite Setup
Has gone to a good home elsewhere
My Location
Blackburn, Lancashire
My only receiver is an SD box, a Sony....never had a sky plus box
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,957
Reaction score
11,398
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
My only receiver is an SD box, a Sony....never had a sky plus box

Is that still that old Sony you had from me a couple of years ago?? :D

If so great to see its still going!
 

wod

Regular Member
Joined
Aug 7, 2005
Messages
4,213
Reaction score
238
Points
63
My Satellite Setup
1m channel master, jaeger smr1224, Inverto black ultra twin, technomate tm-1500ci, broken receiver vantage x221ci, New additions Skybox F5s and technomate tm-5402 HD arriving soon.
My Location
yorkshire
Is that still that old Sony you had from me a couple of years ago?? :D

If so great to see its still going!

my mum still has a pace 2500 digibox I think not sure if correct model number which is still working fine.

I think it must be well near 10 year old maybe more.
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
24,002
Reaction score
4,019
Points
113
Age
70
My Satellite Setup
Has gone to a good home elsewhere
My Location
Blackburn, Lancashire
Is that still that old Sony you had from me a couple of years ago?? :D

If so great to see its still going!
Yep still working fine regardless.
 

daro2096

Regular Member
Joined
Jan 21, 2009
Messages
457
Reaction score
48
Points
28
Age
49
My Satellite Setup
No setup at present
My Location
Consett, Durham
Off topic I know but I wish they would switch over all the freeview muxes over to dvb-t2. 6 HD channels or 20 SD ones per mux. That would make it 100 SD stations and 18 HD.
 
Top