oscam + emm update

Big-Apple

Regular Member
Joined
Sep 18, 2009
Messages
244
Reaction score
17
Points
18
Age
81
My Satellite Setup
2x Dm800
1xDm7000
My Location
CEE
is that possible using Oscam

that if we set card as dvbapi account = emm update




but




we wont use 28 east



emm will be dropping on card?










or we have to use 28?
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,225
Reaction score
7,465
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
EMMs come from the satellite - so you need it tuned to 28 East (assuming you are talking about Sky UK).
 

Big-Apple

Regular Member
Joined
Sep 18, 2009
Messages
244
Reaction score
17
Points
18
Age
81
My Satellite Setup
2x Dm800
1xDm7000
My Location
CEE
yes but mine point is

receiver 1 local with other card

receiver 1 local bskyb

now


receiver 1 see local bskyb as hop1 both connected



receiver 1 is cccam
receiver 2 is oscam


i was reading that some option in cccam allows u to SEND emm to "receiver owner of card" means some1 is using YOUR card and in same time also sending emm update

i need to use oscam in receiver 2 bskyb have much better ecm times than cccam

when receiver 1 is cccam card have same time in oscam and cccam using diffrent card


True emms comems direct from sattelite but if some1 is temporaily out of access other one is asking "yo dude use mine card @ X degress i need update"
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,225
Reaction score
7,465
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
Yes, it would work that way - just need to ensure remote EMMs are enabled.
 

Big-Apple

Regular Member
Joined
Sep 18, 2009
Messages
244
Reaction score
17
Points
18
Age
81
My Satellite Setup
2x Dm800
1xDm7000
My Location
CEE
how ?

what index do i need to edit/add to line

if you know Cccam tell me what index do i need to add in cccam line

as example


local box which is main connector using line C: ip port login pass and after pass i saw in Cccam faq this :


according to Cccam fAQ

syntax for to add a friend user to CCcam with the max up hops limit (default = 5)
# sharing of emus (default = 1), allow emm (default = 1), and optional

as you see allow emm { default =1) doesnt it mean some1 that is using that card is allowed to send emm into this card but where i have to put this index


and another

#F: <username> <password> <uphops> <shareemus> <allowemm> ( { caid:id(:downhops),

same stuff <allowemm> again i dont know where to put

it will help me alot as i dont want to stay @ 28 east for hours.
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,225
Reaction score
7,465
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
I don't know.

You are overcomplicating this. Can you not simply set a monthly timer to move your dish to 28E overnight for EMM updates?
 

Big-Apple

Regular Member
Joined
Sep 18, 2009
Messages
244
Reaction score
17
Points
18
Age
81
My Satellite Setup
2x Dm800
1xDm7000
My Location
CEE
No - and here you will see whats up

digitalworldz.co.uk/235284-client-emms-ccam-2-a.html


The point is you never know when emm will drop on card .
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,225
Reaction score
7,465
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
All you have to do is check the entitlements...
 

digi247

In the Green Room
Joined
Mar 24, 2009
Messages
722
Reaction score
426
Points
63
Location
NW
My Satellite Setup
see sig
My Location
UK
First off you have to allow EMM's through in the CCcam.cfg and also set Oscam to Update your card, And No you will never know when an EMM is coming thats the idea if your card was used in official receiver pointing your dish to 28.2° east the card would update.

And precisely why CJ stated you need to leave your dish on 28.2° east for the card to update, if people knew when the EMM was coming most would have picked the 6 numbers for the lottery
 

Big-Apple

Regular Member
Joined
Sep 18, 2009
Messages
244
Reaction score
17
Points
18
Age
81
My Satellite Setup
2x Dm800
1xDm7000
My Location
CEE
its only LOOKS LIKE possible by cccam when u allow emms thru client and checking that board from mine link looks like some1 does it

u can update mine own subscription not using 13 east just using cccam

Oscam well i left with AU=1 means active but dvbapi is not active via client its only via DTH u have to be @ 28 east


thats why i h8 videoguard u never know when emm will b dropped into your card


so i have to move to cccam lonely and reedit emm via client and thats it.
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,225
Reaction score
7,465
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
Sorry but I've completely lost you...
 

Big-Apple

Regular Member
Joined
Sep 18, 2009
Messages
244
Reaction score
17
Points
18
Age
81
My Satellite Setup
2x Dm800
1xDm7000
My Location
CEE
when i am using oscam i see client is using card


when i am using cccam i see just number or ecms


and on mine url u see there is "received emm from client"

point is they didnt mentioned which way outside 28 east or @ 28 east.


Well truth is nothing really happen i will loose entitlements

i got allways chance to catch next update :)
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,460
Reaction score
8,180
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Captain Jack said:
Sorry but I've completely lost you...

It appears that ones Hovercraft is, truly, full of Eels.
 
Top