RAI 1HD RAI 2HD & RAI 3HD 13E

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,936
Reaction score
11,376
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
RAI 1HD RAI 2HD & RAI 3HD (Italy of course)

Hotbird 13C

11766V
27500 2/3

DVB-S2
8PSK

HD versions of the 3 main RAI entertainment channels.

Encrypted in Nagra3 as part of the Tivusat package.
 

Attachments

  • rai1 hd 13e.jpg
    rai1 hd 13e.jpg
    176.3 KB · Views: 71
  • rai2 hd 13e.jpg
    rai2 hd 13e.jpg
    199.6 KB · Views: 82
  • rai3 hd 13e.jpg
    rai3 hd 13e.jpg
    86.7 KB · Views: 68

strs65

Regular Member
Joined
May 13, 2006
Messages
688
Reaction score
297
Points
63
Age
59
My Satellite Setup
Decoders: VU+ Uno, DR.HD F15
DVB cards: TBS6983, TBS 6925
Dish 1: Tecatel 1.10m
LNB1: Smart Oxid
Motor: Amiko DM3800
Dish 2: Gibertini 125L, with actuator
LNB2: Invacom QDF-031
My Location
Greece (Crete - Chania)
RAI 2 HD and RAI 3 HD are on 11662,V,27500 3/4 DVB-S2/8PSK
 

strs65

Regular Member
Joined
May 13, 2006
Messages
688
Reaction score
297
Points
63
Age
59
My Satellite Setup
Decoders: VU+ Uno, DR.HD F15
DVB cards: TBS6983, TBS 6925
Dish 1: Tecatel 1.10m
LNB1: Smart Oxid
Motor: Amiko DM3800
Dish 2: Gibertini 125L, with actuator
LNB2: Invacom QDF-031
My Location
Greece (Crete - Chania)
No worries! :)

I made the same mistake initially, I thought all of them were at 11662V! :D
 

remlap

Specialist Contributor
Joined
Aug 21, 2004
Messages
2,332
Reaction score
898
Points
113
Age
37
My Satellite Setup
Gibertini 104cm motorised dish with a Technomate 5402 HD CI+ and TBS 6925 + Gibertini 90cm with 9E 13E 19.2E and 28.2/5E with a Hauppauge WinTV NOVA-HD-S2 Media Centre PC and Pure EVOKE Flow Radio + 100cm Channel Master with 2 LNBs at 24.5W and 30W
My Location
Wales
Also RAI HD has been on 5W for awhile I assume it's become RAI 1 HD.

11180 V 30000 DVB-S2 8PSK 3/5 Mulitstream 5 Root 16416
 

Attachments

  • vlcsnap-2013-10-24-20h16m30s195.jpg
    vlcsnap-2013-10-24-20h16m30s195.jpg
    194.2 KB · Views: 53

mikeisyou

Feed Hunter
Joined
Jan 21, 2009
Messages
848
Reaction score
380
Points
63
My Satellite Setup
Octagon SX88+, Static 1.2m Raven Dish (22w to 33e), Motorized Dish (9e to 52e)
My Location
England
Rai HD3 showing a black and white programme in 4:3 the irony :rolleyes:
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,936
Reaction score
11,376
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
That was a clips show - Charles Aznavour in concert :D

The rest of the prog still seemed to be in 4:3 tho :-rofl2
 

strs65

Regular Member
Joined
May 13, 2006
Messages
688
Reaction score
297
Points
63
Age
59
My Satellite Setup
Decoders: VU+ Uno, DR.HD F15
DVB cards: TBS6983, TBS 6925
Dish 1: Tecatel 1.10m
LNB1: Smart Oxid
Motor: Amiko DM3800
Dish 2: Gibertini 125L, with actuator
LNB2: Invacom QDF-031
My Location
Greece (Crete - Chania)
They have really messed it up! 16:9 video content in 4:3, in a 16:9 transmission format! :-doh

Now how on earth can someone fix this! :mad:-ohmy_O

rai3hd.jpg
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,936
Reaction score
11,376
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Thats good going to screw it up as badly as that! :-lmao
 

Agorima

Regular Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
126
Reaction score
42
Points
28
Age
36
My Satellite Setup
80 cm dish pointed to Astra 19,2° east - Ferguson FK 8500 HD
My Location
San Cipirello, Sicily
The problem of the aspect ratio on Rai 3 HD is fixed now.
 
Top