U shaped clamp on my 60cm. Will it work on a td 88?

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,009
Reaction score
685
Points
113
Age
52
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,109
Reaction score
1,478
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
That should be fine for a static TD88, have used that style on a few.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,009
Reaction score
685
Points
113
Age
52
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
What and use 10mm rawl bolts you think?
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,109
Reaction score
1,478
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Yes, or as I now use a lot, 10mm plastic anchors _http://www.hilti.com/holcom/page/module/product/prca_productdetail.jsf?lang=en&nodeId=-11690&selProdOid=10898 absolutely rock solid in almost any materials, used with long coach bolts.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,009
Reaction score
685
Points
113
Age
52
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Excellent , thanks for your help :-righton

(Couldnt believe how big that 88cm is, more like 95cm top to bottom!!!)
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
Piltdownpaul said:
If you check "my 1st set up" in pictures etc you will see my dish is fitted using a large letter U bracket. It seems really solid. I was wondering whether it will be okay for a td88 (approx 5kgs). Not sure if anybody has any experience of using them on larger dishes. (hoping timo reads this!!!!) Check the 1st pic.

http://www.satellites.co.uk/forums/...llite-installations/198936-my-1st-set-up.html

Yep, I got a similar bracket for a TD88. It's a pretty solid mount but I wouldn't put anything bigger on it or a motor.

The official way to measure an offset dish is the shorter dimensions, which on most offset dishes (apart from Sky) is from side to side.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,009
Reaction score
685
Points
113
Age
52
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Yes , i wondered about that. Still looks big,cant wait to get it set up.
 
Top