Update sky card(FTV)

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
Hi guys!!!I ask to you a little information about sky card updating(FTV).The update works every day? Or just at night?I know that the update is (usually) Liverpool FCTV channel...In Italy some users have told me that it may take several days!(3-4 days)I do not have a skybox...many users are able to easily update sky card uk ...

I ask you:Day or night to update?How long it takes?What channels?Thanks in advance!!!
 

Captain Jack

Burnt out human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,791
Reaction score
7,976
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
There's not a lot to view on the FTV card... just leave it overnight and any channel and it should update.
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
There's not a lot to view on the FTV card... just leave it overnight and any channel and it should update.
Hi!!!Thank you very much indeed!!! It is possible during the day?
 

Captain Jack

Burnt out human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,791
Reaction score
7,976
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
No idea... it would probably update but most people just leave it overnight.
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
23,989
Reaction score
4,014
Points
113
Age
69
My Satellite Setup
Has gone to a good home elsewhere
My Location
Blackburn, Lancashire
If you are reactivating a card my understanding is that it can happen at any time of the choosing of Sky during the 24 hour day, there is no set time

my concern is that you say you do not have a sky box in which case it cannot necessarily happen what box and software are you hoping to update it with?
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
If you are reactivating a card my understanding is that it can happen at any time of the choosing of Sky during the 24 hour day, there is no set time

my concern is that you say you do not have a sky box in which case it cannot necessarily happen what box and software are you hoping to update it with?
Many thanks for the clarification!!!My box is Clarke Tech 4100+...
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
Small curiosity: on average, how long does the update? There is talk of days ...
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
It can take anywhere from hours to days to receive the authorisation, just depends on where in the queue of data your card details are.
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,068
Reaction score
8,662
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Generally people are advised it may take up to 72 hours, but often it's less than that.

But what happens in respect of a Card used in a Clarke-Tech box I could not say.
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
In my Technomate TM6900 Sky cards do not receive the keep alive signal, so need to be put in an official box every month or so for an update. But my software is a few years old now and no longer supported. Many Clarke-Tech boxes are very similar to Technomate boxes.
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
I put the card in the CT box ...I have tuned on LFCTV.Does not appear "scrambled channel",but only black screen!!It appears you scrambled channel when you're updating?
 

digi247

Regular Member
Joined
Mar 24, 2009
Messages
722
Reaction score
429
Points
63
Location
NW
My Satellite Setup
see sig
My Location
UK
You will need a Linux receiver with Cccam to update entitlements on the FTV card, It wont happen in a Closed source receiver
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
Hi guys!!!I would ask you...What is a good model of sky box HD UK?
 

Captain Jack

Burnt out human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,791
Reaction score
7,976
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
There's only one there now really and that's Amstrad 890/895/595...
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
Hi!!!I have found this box(sky UK)
SKYBOX VU OPENBOX TECHNOMATE FULL HD
What is your opinion?Thanks in advance!
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,068
Reaction score
8,662
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
The Skybox (Formerly Openbox) range are not Sky Boxes ................. they are cheap and cheerful generic receivers which will gain you nothing over your Clarke-Tech.

In fact, the similarity in names has been successfully challenged by Sky and newer Skybox (not Sky Box!) models have been re-branded as Libertview.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,665
Reaction score
11,134
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
As Tivu says those are not Sky UK boxes, And are thus useless to you.
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
Many thanks for the answers!!!Amstrad,is the only one?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,665
Reaction score
11,134
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Not Amstrad any longer - they are all Sky branded.
 

ettore88

Regular Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
51
Reaction score
5
Points
8
Age
36
My Satellite Setup
Gibertini 105cm 45E-42E-39E-36E,Gibertini 105cm 33E/31,5E-28,2E-26E/25.5E-23.5E,Gibertini 105cm 19,2E-16E-13E-10E/9E-7E-5E,Gibertini 105cm 15W-12,5W/11W-8W/7W-5W/4W-1W.Decoders:CT HD 5100C/CT2100+

Notebook HP Windows 7 Ultimate
My Location
Italy
Ok,guys!!!I might recommend you a cheap box?I say cheap because I would use it only to update the card...(Skybox F5s?)

Last question: before I buy the box...i ask you:what is the procedure to update via CCCAM?I ask this because the box clarke tech implements CCCAM.

I apologize if the subject was forbidden!Thanks in advance!!!
 
Last edited:
Top