Using non sky plus HD box for sky

Steve_W

Member
Joined
Feb 20, 2012
Messages
64
Reaction score
19
Points
8
Age
49
Location
Thanet, Kent, UK
Website
southerndigital.tv
My Satellite Setup
60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
My Location
Thanet, Kent, UK
I have a Technomate 7100 HD box which I use for a motorised dish. I also have a sky plus HD box with standard mini dish fed from quad LNB with shotgun.

Theoretically, could I get the right CAM & use my sky viewing card in my Technomate box & set it up to do away with the sky plus HD box?

Hmnnn. I know Sky pair cards to boxes so I guess the answer is no unless someone knows a workaround?

Thanks all...
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,126
Reaction score
1,489
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
There were a couple of CAMs available which could handle a Sky card, but not sure whether they still can and whether they update the card if they do work.
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
Pretty sure with the right patch the internal card reader will read the card. You may still need to "recharge" the card in a proper box every month or so though.
 

wod

Specialist Contributor
Joined
Aug 7, 2005
Messages
4,213
Reaction score
235
Points
63
My Satellite Setup
1m channel master, jaeger smr1224, Inverto black ultra twin, technomate tm-1500ci, broken receiver vantage x221ci, New additions Skybox F5s and technomate tm-5402 HD arriving soon.
My Location
yorkshire
Is the 7100 a Linux receiver as I'm sure you could make it work with the right cam installed
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
wod said:
Is the 7100 a Linux receiver as I'm sure you could make it work with the right cam installed

No, it's the multiple tuner version of the 6900 variety.
 

Ghostleader

Specialist Contributor
Joined
May 23, 2009
Messages
1,949
Reaction score
871
Points
113
Age
43
My Satellite Setup
80cm motorised Inverto dish with Dark Motor full metal gears, Xtrend 9500HD, Amiko Alien 2+, Amiko Alien 8900, Moded Zone 2 dish with multi LNB goodness! 50 inch full HD LCD and loads of other stuff! lol
My Location
Glasgow,ish!
I have used both the Technomate 6800 HD+ & the Technomate 5402 HD CI+ Super+ with a $ky UK viewing card, all that's needed is the latest unofficial firmware and the original $ky dodgiboxes serial number from the system info menu on the dodgibox. As said though, the card doesn't get the entitlements passed onto it from the reciever, the only non Linux based receiver that reads and writes UK N-D-S cards is the almost dead and gone Spider box series.
 

Ghostleader

Specialist Contributor
Joined
May 23, 2009
Messages
1,949
Reaction score
871
Points
113
Age
43
My Satellite Setup
80cm motorised Inverto dish with Dark Motor full metal gears, Xtrend 9500HD, Amiko Alien 2+, Amiko Alien 8900, Moded Zone 2 dish with multi LNB goodness! 50 inch full HD LCD and loads of other stuff! lol
My Location
Glasgow,ish!
Once every two months for the entitlements, or its "scrambled program" message time! Lol
 
Top