Advice Needed Video senders

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
Had a browse through the forum but there aren’t recent product recommendations.
Does anybody have a wireless video sender they’d recommend that would work with my Vu+ Duo 4K? It doesn’t need to be amazing, but I just need something for the in laws when the visit so they can watch TV in the other room.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,762
Reaction score
8,640
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
What distance to the second TV and how thick are the adjoining walls ?
 

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
About 15 meters max and pretty thin in the necessary direction.
 

ozumo

te wo tsuite
Staff member
Joined
May 26, 2020
Messages
5,239
Reaction score
2,632
Points
113
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, Az/El x3.
My Location
South Durham
Could use the WebIF or a cheap streaming stick. Or feed the satellite cable through the window using those flat cable sections that allow the window to be closed.
 

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
The webif is a bit clunky, I use it for myself in another room but I wouldn’t want to inflict it on them since they’re not techy and don’t speak English.
I was thinking about extending the satellite output but the layout of the house makes it a real faff (the dish and main box are just a few meters apart on the same wall, the spare room is on the other side of the house in the opposite corner) and they need to be able to control the master box anyway in order to control the motor on the dish.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,762
Reaction score
8,640
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
I've heard good things about Nyrius (French) but unsure if they have a UK outlet.

Things get expensive if you wish full UHD at the other end.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,762
Reaction score
8,640
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK

Though I would suggest using a wired (dual ethernet) solution
 

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
The Nyrius looks good but doesn’t allow IR control unfortunately. I’m not even too bothered if it’s something analogue. I’d rather have something that had a picture that was OK with sparklies than nothing at all. They have analogue cable at home so they don’t expect much in the way of picture!
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,762
Reaction score
8,640
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
The Nyrius looks good but doesn’t allow IR control unfortunately. I’m not even too bothered if it’s something analogue. I’d rather have something that had a picture that was OK with sparklies than nothing at all. They have analogue cable at home so they don’t expect much in the way of picture!
Ah, I'm using the GTCombo, bluetooth remote means IR is redundant at that range.
 

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
What does a dual Ethernet solution look like?

Seems quite hard to find something to do this these days. Most equipment available seems to rely on SCART.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
35,762
Reaction score
8,640
Points
113
Age
60
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
What does a dual Ethernet solution look like?

Seems quite hard to find something to do this these days. Most equipment available seems to rely on SCART.
Actually there are single cable units. You will need an IR blaster bulb.

 

Offtensive

Member
Joined
Apr 14, 2021
Messages
390
Reaction score
110
Points
43
My Satellite Setup
Sky Q, GigaBlue UE 4K, Zone 1 28.2e, Zone 1 30W. Kathrein 1m 5W - 23E
My Location
Midlands
I have seen a few people use a second enigma2 box and import the channels from the main box. I think the motor can be moved in that way, but I am not 100% certain on that.
 

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
Actually there are single cable units. You will need an IR blaster bulb.


Interesting. Might be a bit too tricky for my purposes but I hadn’t thought of that, thanks for sharing.

Is an HDMI Out -> SCART -> tv eye a silly idea?


I have seen a few people use a second enigma2 box and import the channels from the main box. I think the motor can be moved in that way, but I am not 100% certain on that.
I was wondering about that. I wouldn’t mind getting another cheap enigma2 box if that was a simple enough solution.
 

Manikm909

Small'ish Dish Man
Joined
Sep 10, 2020
Messages
2,457
Reaction score
1,160
Points
113
Age
48
My Satellite Setup
Channel Master 1.8M on Edision MIO 4K & GTMEDIA Combo, and CM1.2M on Octagon SF8008
My Location
Kent, UK
u could buy a cheap octagon sf88 and use its E2-IPTV plugin which pulls the bouquets from your duo
 

ozumo

te wo tsuite
Staff member
Joined
May 26, 2020
Messages
5,239
Reaction score
2,632
Points
113
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, Az/El x3.
My Location
South Durham
u could buy a cheap octagon sf88 and use its E2-IPTV plugin which pulls the bouquets from your duo
IIRC only the SX88 4K, SX87 & SX89 are able to do that, don't think the earlier SX88 & SX88+ have this feature.
 

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
Sounds like a good idea actually. Do you know if it will stream encrypted channels? I suspect there should be any problem since computers can handle it ok. I assume there aren’t problems with different images either?
 

Manikm909

Small'ish Dish Man
Joined
Sep 10, 2020
Messages
2,457
Reaction score
1,160
Points
113
Age
48
My Satellite Setup
Channel Master 1.8M on Edision MIO 4K & GTMEDIA Combo, and CM1.2M on Octagon SF8008
My Location
Kent, UK
IIRC only the SX88 4K, SX87 & SX89 are able to do that, don't think the earlier SX88 & SX88+ have this feature.
sorry thats the one i meant, - ive just landed back to blighty! im a little frazzled.
 

ozumo

te wo tsuite
Staff member
Joined
May 26, 2020
Messages
5,239
Reaction score
2,632
Points
113
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, Az/El x3.
My Location
South Durham
Sounds like a good idea actually. Do you know if it will stream encrypted channels? I suspect there should be any problem since computers can handle it ok. I assume there aren’t problems with different images either?
Sorry I don't know though I haven't seen anything to suggest it only works with FTA channels. My guess is if it works when using the WebIf, it'll work.
 

astra19

Member
Joined
Apr 11, 2019
Messages
371
Reaction score
202
Points
43
My Satellite Setup
98cm motorised technomate. 50e to 34.5w
My Location
Europe
I’ll give it a go, great value box in any case. I’ll let you all know how I get on. Thanks for the advice!
 

Stevenvc19

Member
Joined
Jul 31, 2018
Messages
309
Reaction score
162
Points
43
Age
28
My Satellite Setup
3x Edision Primo S2:
30W
5W
0.8W
4.3E
9E
13E
19.2E
28.2E
My Location
Willebroek Belgium
Interesting. Might be a bit too tricky for my purposes but I hadn’t thought of that, thanks for sharing.

Is an HDMI Out -> SCART -> tv eye a silly idea?



I was wondering about that. I wouldn’t mind getting another cheap enigma2 box if that was a simple enough solution.
It works, even the motor can be used.
I use it myself to get TV in the bedroom.

The enigma2 box is connected via wifi to the enigma2 box who is connected to the dish
 
Top