5 lnb / Diseqc Switch / TD110 / Technomate 9100 configuration problem

Chr0nik

Member
Joined
Dec 2, 2005
Messages
202
Reaction score
45
Points
28
My Satellite Setup
TM-9100 Linux receiver / Edision OS mini 4K / TM-2600 M3 motor / 110cm dish (34.5w to 50e) - 100cm dish (51.5e/52e/53e/60e)
My Location
Grays, Essex
Hi,

I'm currently trying to get 28.2e/19.2e/13e/9e/4.8e connected to my box (Technomate 9100) using 2 4-way Diseqc switches. I've installed it the following way:

Switch 1:

1 - 28.2e
2 - 19.2.e
3 - 13e
4 - Diseqc switch no.2

Switch 2:
1 - 4.8e
2 - 9e
Receiver port - Diseqc switch no.1

The problem is that I can get the 28.2e/19.2e/13e/4.8e to work but no matter what configuration I try (1.0 / 1.1 / 1.2), I can't get 9e to work even through it works when I connect the lnb straight to the receiver. I have tried with a 8x1 switch and it's the same. What could be the problem & possible solution?

Thanks a lot!
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,274
Reaction score
7,493
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
You can't do it like this. You need an committed switch connected to uncommitted. So switch 1 should be uncommitted and switch 2 should be uncommitted.

8x1 switch should work though....
 

barryt

Member
Joined
Dec 20, 2010
Messages
22
Reaction score
3
Points
3
Age
53
My Satellite Setup
Dreambox 800
Dreambox 500S
Protek 9600ip
My Location
London and Gran Canaria
Thanks Captain Jack for this information.

I have been thinking of trying a similar arrangement for my DM800 but didn't really have a clue where to start.

Cheers
 

Huevos

Satellite Freak
Joined
Sep 11, 2008
Messages
6,009
Reaction score
1,265
Points
113
My Satellite Setup
57E to 58W, C-band and Ku, DVB-S2, 4:2:2 and blindscan.
My Location
38.5ºN, 0.5ºW
Captain Jack said:
8x1 switch should work though....
Yes, but the 8x1 switch uses DiSEqC 1.1 commands, not 1.0. Does the receiver support that? If so you need to switch 1.0 off and 1.1 on.
 

Chris76

Regular Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
334
Reaction score
3
Points
18
Age
44
My Satellite Setup
Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
My Location
Belfast
Or you could use this configuration taken from the forum..
 

pontiend

Contibruter
Joined
Dec 12, 2007
Messages
2,854
Reaction score
3,351
Points
113
Age
78
Location
South Yorkshire
My Satellite Setup
See Signature
My Location
south yorkshire
I have just spent the last three weeks sorting mine out.
On the shed I have two dishes.Five lnbs. feeding a 8x1 Diseqc switch.
I got it to work like this.
10 east LNB 1. diseqc 1.1. uncommitted switch input 1. swap command.
28.2 east LNB 2. diseqc 1.1. uncommitted switch input 2. swap command
19,2 east LNB 3. diseqc 1.1. uncommitted switch input3.swap command
7 east LNB 4. diseqc 1.1. uncommitted switch input 4.swap command
39east LNB 5. diseqc 1.1 uncommitted switch input 5.swap command.
I had to activate the swap command button for each lnb.To get it to work.


Satellite setup should be set to. None standard user defined configeration. Not Diseqc motor
For some reason I have to have LNB 0 set.So I have 4.8 east on lnb 0 even though I have not got a lnb on 4.8 east.
 
Top