7E (Eutelsat 7B/7C)

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,663
Reaction score
11,132
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Lyngsat has TV Cape Verde fta on

11124H 2000 5/6 DVB-S2 QPSK Europe A beam.


Anyone getting it? Its not listed on KoS or Flysat.
 

dxhound2003

Specialist Contributor
Joined
Jun 30, 2006
Messages
676
Reaction score
197
Points
43
Age
67
My Satellite Setup
Az Box Premium.
Triax 110 cm dish motorised.
Black Ultra LNB. Nov 2011 DrD F15.
My Location
Dundalk Ireland
Good signal 9.2 dB east coast of Ireland, thanks.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,663
Reaction score
11,132
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Ooh I want this one - its been a long time since I had a new country :D

Weather forecast quite good for weekend so will have to have a good go!
 

dxhound2003

Specialist Contributor
Joined
Jun 30, 2006
Messages
676
Reaction score
197
Points
43
Age
67
My Satellite Setup
Az Box Premium.
Triax 110 cm dish motorised.
Black Ultra LNB. Nov 2011 DrD F15.
My Location
Dundalk Ireland
Ooh I want this one - its been a long time since I had a new country :D

Weather forecast quite good for weekend so will have to have a good go!

The last new one I remember was ORTC from The Comoros on 10 East. 10840 V 3255. Bit weaker than Cape Verde here 8.5 dB. Do you have that one?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,663
Reaction score
11,132
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Anyhow , should be an easy one for you AS,its peaking here at 70%.

Need to do some rewiring - only got the 7020 hooked up to 7E - so no DVB-S2!

I tried the 7020 loop thru onto a dvb-s2 rx but no go
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Got 2 concordes in the loft!!
 

lovelyperson

Dreamer
Joined
Sep 8, 2004
Messages
998
Reaction score
1,784
Points
93
Location
Alicante, España
My Satellite Setup
2.0m PF dish
1.8m PF Famaval
1.8m PF Marrafa
1.4m Tecatel offset
1.2m dish + Stab HH120
TBS 5925 USB
Octagon SF8008 4k Twin
GTMedia V8 UHD
GTMedia GTcombos x 2
Goldmaster SR525 HD
Sat-illimitè F300 hyper
62.0ºE - 63.0ºW
My Location
Alicante, España
Fine here too thanks. :)

Alicante 1.2m
 

william-1

Super Moderator
Staff member
Joined
Jul 2, 2005
Messages
12,154
Reaction score
12,244
Points
113
Location
Epping Forest
My Satellite Setup
OP Gibertini 100 XP+ Inverto Black Ultra Lnb
Superior Dark Motor (160° max)
(50 east to 45 west)
Octagon SX88+Optima (A/B switch) Edision primo IP S2

Raven 88cm Mesh Dish + IBU Twin output
Stab100 H to H (120° max)
(53 east to 45 west)
Octagon SX88+ Ultra HD (A/B switch) Golden Interstar Alpha_X
My Location
Epping Forest Essex
Lyngsat has TV Cape Verde fta on

11124H 2000 5/6 DVB-S2 QPSK Europe A beam.


Anyone getting it? Its not listed on KoS or Flysat.

Good reception here on capo-verde on my 88cm mesh dish Signal = 95% Quality = 72% on a TM5302HD
 

far78

Member
Joined
Sep 12, 2011
Messages
143
Reaction score
64
Points
28
Age
45
My Satellite Setup
1m Orbital and Supreme Intelligent Dark Motor, TBS 6925 and Tevii S464 PC cards, TM5402 M1
My Location
York, North Yorkshire
Good reception here on capo-verde on my 88cm mesh dish Signal = 95% Quality = 72% on a TM5302HD

Very unusually I can't get anything at all on my 1m dish :(
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,068
Reaction score
8,661
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Oooh, missed this: Will go have a look.
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,068
Reaction score
8,661
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Yup. Stonking signal on the 1.1m.

Not tried the 80cm yet ........................
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,068
Reaction score
8,661
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Booming in full bore on the 80cm too.

@far78: Could it be a low Symbol Rate issue? The signal is gi-nagerous.
 

Kveys

Regular Member
Joined
Oct 7, 2012
Messages
868
Reaction score
1,219
Points
93
Age
56
My Satellite Setup
125 Gibertini, Stab-120 (30W-86.5E), TM-F3/5/TM-5302HD+230Pf (C-band 40.5W-87.5E)
My Location
Southern Finland

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
I get a few tp from the Europe A beam, 11221 H 27500 and 10720 H 22000 are a little stronger here than 11124.
 

far78

Member
Joined
Sep 12, 2011
Messages
143
Reaction score
64
Points
28
Age
45
My Satellite Setup
1m Orbital and Supreme Intelligent Dark Motor, TBS 6925 and Tevii S464 PC cards, TM5402 M1
My Location
York, North Yorkshire
Yup. Stonking signal on the 1.1m.

Not tried the 80cm yet ........................

I have to assume it is. I'm thinking of either getting rid of my TBS card and replacing with something more suitable for extreme SRs or swapping my ageing Technomate for something that will actually do DVB-S2. My motor has started to develop some backlash too so that may need swapping over again too :mad: Although I hasten to add the signal from 7E is more than strong enough for that not to be a factor here....
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,068
Reaction score
8,661
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Well if you really want to watch Cape Verde, don't forget I live at the end of your garden!
 

sonnetpete

Grumpy Old Retired Moderator and quiz inquisitor..
Joined
Dec 13, 2008
Messages
8,948
Reaction score
3,490
Points
113
Age
73
Website
wordpress.com
My Satellite Setup
Laminas 1.2M fibre dish with an IBU, on a Clarke Tech USALS motor, covering 57E - 24.5W to an Octagon SX88. Displayed on a 20" Dyon LED TV.

Seperate 80 cm dish on 28E with a Humax Freesat for SWMBO.
Free Sat V8 meter. Sony Bravia 46" LCD, Sony BluRay and Home Cinema.
My Location
Normandy, France
Tried for this on the motorised set up but a blind scan on the Dr.HD failed to get any results However, after adding the T/P manually, it's now it's coming in at 11.2dB. Guess it could be an issue with the S/R.
 

dxhound2003

Specialist Contributor
Joined
Jun 30, 2006
Messages
676
Reaction score
197
Points
43
Age
67
My Satellite Setup
Az Box Premium.
Triax 110 cm dish motorised.
Black Ultra LNB. Nov 2011 DrD F15.
My Location
Dundalk Ireland
Is it gone? No signal here for me.
 
Top