Eutelsat W7A 12467 H 27500 AD Sports

mikeisyou

Feed Hunter
Joined
Jan 21, 2009
Messages
848
Reaction score
380
Points
63
My Satellite Setup
Octagon SX88+, Static 1.2m Raven Dish (22w to 33e), Motorized Dish (9e to 52e)
My Location
England
Hi guys,

I seem to have lost signal on 12467 H 27500 which contains Abu Dhabi Sports channels, can anyone confirm this and if it has moved to a new frequency/transponder thank you
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,923
Reaction score
11,361
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Got a new dect phone by any chance? Thats a bullseye frequency for L-band interference from dects
 

mikeisyou

Feed Hunter
Joined
Jan 21, 2009
Messages
848
Reaction score
380
Points
63
My Satellite Setup
Octagon SX88+, Static 1.2m Raven Dish (22w to 33e), Motorized Dish (9e to 52e)
My Location
England
Got a new dect phone by any chance? Thats a bullseye frequency for L-band interference from dects

hmm i don't think i do but thanks anyhow
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,923
Reaction score
11,361
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Next door - the other side of a shared wall?

Just an idea - around 12460 comes up regularly as a problem freq and 80% of the time its a new dect phone, BT homehub etc..
 

Agorima

Regular Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
126
Reaction score
42
Points
28
Age
36
My Satellite Setup
80 cm dish pointed to Astra 19,2° east - Ferguson FK 8500 HD
My Location
San Cipirello, Sicily
Hi guys,

I seem to have lost signal on 12467 H 27500 which contains Abu Dhabi Sports channels, can anyone confirm this and if it has moved to a new frequency/transponder thank you

On that frequency, ADM added Abu Dhabi Al-Oula HD and Abu Dhabi Al Emarat HD.
The frequency should be still there.
I can't check it because the dish is not aligned correctly and there is the darkness.
 

BlindFaith

Specialist Contributor
Joined
Oct 2, 2011
Messages
639
Reaction score
309
Points
63
Age
43
My Satellite Setup
-
120cm Echostar and 70cm (2nd location)
TBS 5925
My Location
52,0°N, 4,3°E and 52,5°N, 13,4°E
8dB SNR with 120cm
 

mikeisyou

Feed Hunter
Joined
Jan 21, 2009
Messages
848
Reaction score
380
Points
63
My Satellite Setup
Octagon SX88+, Static 1.2m Raven Dish (22w to 33e), Motorized Dish (9e to 52e)
My Location
England
i feel like a complete prat now, when i posted my fixed dish on nilesat was pretty much working fine apart from ad sports not working but now whenever i plug the coaxial cable in, a strange smell comes from the lnb input off my spiderbox 9000hd which ive had before when i broke my really old sky box (plugged wrong voltage cable in). It seems fine running off my motorized smaller dish, dunno what to do other than to use alternative boxes which don't pickup dvb-s2 frequencies.
 

Agorima

Regular Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
126
Reaction score
42
Points
28
Age
36
My Satellite Setup
80 cm dish pointed to Astra 19,2° east - Ferguson FK 8500 HD
My Location
San Cipirello, Sicily
I have checked the dish.
It's aligned correctly, but I can't tune the frequency because it's now in DVB-S2 :(

The frequency 12226 H 27500 is still in DVB-S, but until when?
 

buckshee

Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
206
Reaction score
54
Points
28
Age
71
Location
El Saladillo, 30879, Murcia, Spain
My Satellite Setup
1.9M dish dual C120 O.3 lnb with sky box and humax hdr . (28.2 East) Also 135CM dish pointed at Nilesat (7 west) BEIN Sports HD
My Location
El Saladillo, 30875,Murcia, Spain
HD1 to HD6 ok here, no frequency change
 

Agorima

Regular Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
126
Reaction score
42
Points
28
Age
36
My Satellite Setup
80 cm dish pointed to Astra 19,2° east - Ferguson FK 8500 HD
My Location
San Cipirello, Sicily

buckshee

Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
206
Reaction score
54
Points
28
Age
71
Location
El Saladillo, 30879, Murcia, Spain
My Satellite Setup
1.9M dish dual C120 O.3 lnb with sky box and humax hdr . (28.2 East) Also 135CM dish pointed at Nilesat (7 west) BEIN Sports HD
My Location
El Saladillo, 30875,Murcia, Spain
Try 12226 H
27.5
3/4
 

Nuren

New Member
Joined
Dec 14, 2013
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
Eutelsat west 7A
My Location
Kenya
Hi guys,

I seem to have lost signal on 12467 H 27500 which contains Abu Dhabi Sports channels, can anyone confirm this and if it has moved to a new frequency/transponder thank you
Hello, its also the same problem with mine. The FREE channels 1,2 and extra. anyone got information as to why the signal is not there. The Australian Open is starting in January and i don't wanna miss it. help mike
 

buckshee

Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
206
Reaction score
54
Points
28
Age
71
Location
El Saladillo, 30879, Murcia, Spain
My Satellite Setup
1.9M dish dual C120 O.3 lnb with sky box and humax hdr . (28.2 East) Also 135CM dish pointed at Nilesat (7 west) BEIN Sports HD
My Location
El Saladillo, 30875,Murcia, Spain
Free channels AD sports 1 & 2 are live on:
Try 12226 H
27.5
3/4
 

Agorima

Regular Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
126
Reaction score
42
Points
28
Age
36
My Satellite Setup
80 cm dish pointed to Astra 19,2° east - Ferguson FK 8500 HD
My Location
San Cipirello, Sicily
The situation is now as follows

Abu Dhabi Sports 1 HD 2 HD and Extra HD are on a DVB-S2 frequency, meaning that you must get a receiver which can handle the DVB-S2 transponders
12467 H DVB-S2 8PSK 27500 2/3


Abu Dhabi Sports 1 and 2 are still on a DVB-S frequency
12226 H DVB-S 27500 3/4
 

mikeisyou

Feed Hunter
Joined
Jan 21, 2009
Messages
848
Reaction score
380
Points
63
My Satellite Setup
Octagon SX88+, Static 1.2m Raven Dish (22w to 33e), Motorized Dish (9e to 52e)
My Location
England
The situation is now as follows

Abu Dhabi Sports 1 HD 2 HD and Extra HD are on a DVB-S2 frequency, meaning that you must get a receiver which can handle the DVB-S2 transponders
12467 H DVB-S2 8PSK 27500 2/3


Abu Dhabi Sports 1 and 2 are still on a DVB-S frequency
12226 H DVB-S 27500 3/4

We never suggested we didn't have a DVB-S2 compatible receiver. I receive Nilesat in the UK meaning I am on the fringes of the satellite footprint but i have been able to pick up Abu Dhabi Sports before on that frequency. The other frequency does not work because it requires a larger dish where I am.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
Hi mike, I am getting ad sports at the tp you posted on my 1.2 dish, ive had the dect phone problem before that A/S mentioned if you have a neighbour with an adjoining wall ask them if they have moved/changed there phone in any way good luck :-).
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,101
Reaction score
8,686
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
We never suggested we didn't have a DVB-S2 compatible receiver. I receive Nilesat in the UK meaning I am on the fringes of the satellite footprint but i have been able to pick up Abu Dhabi Sports before on that frequency. The other frequency does not work because it requires a larger dish where I am.


I've changed the Topic Title as AD Sports HD is on W7A, not Nilesat: The difference is not trivial as W7A is a relatively easy catch, albeit it is actually at 7.3W, as compared to the remaining Nilesat TPs which have always been tricky in the UK. The SD versions of AD Sports are indeed on Nilesat 102.

Is your dish aligned to 7.3W, or is it aligned to 7.0W?
 

mikeisyou

Feed Hunter
Joined
Jan 21, 2009
Messages
848
Reaction score
380
Points
63
My Satellite Setup
Octagon SX88+, Static 1.2m Raven Dish (22w to 33e), Motorized Dish (9e to 52e)
My Location
England
I've changed the Topic Title as AD Sports HD is on W7A, not Nilesat: The difference is not trivial as W7A is a relatively easy catch, albeit it is actually at 7.3W, as compared to the remaining Nilesat TPs which have always been tricky in the UK. The SD versions of AD Sports are indeed on Nilesat 102.

Is your dish aligned to 7.3W, or is it aligned to 7.0W?

Just did a factory reset on the box and its working fine, must of been some weird Spiderbox glitch
 
Top