ITV1 and ITV2+1 now available on ASTRA 2C

BLUEPLATINUM

Specialist Contributor
Joined
Sep 4, 2003
Messages
951
Reaction score
102
Points
43
Age
57
Location
Maspalomas, Gran Canaria
My Satellite Setup
ITSarria LTE Internet, 2 X SKY HD, Invacom C120 quad LNB, Raven 2.4m offset dish, TDT (Spanish freeview)
My Location
Maspalomas, Gran Canaria
See 11052 H 22000 5/6
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,312
Reaction score
9,943
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Central Anglia & Tyne Tees before anyone asks :D
 

Zorba

Regular Member
Joined
Jun 13, 2003
Messages
2,201
Reaction score
7
Points
38
Age
61
My Satellite Setup
3m(28.2E),1.5m(19.2E.13E,10E),1m (4W ,7W)1m (?).diseqc 10,sky plus,VU+,telergy iptv.
Satlook nit colour + Horizon hdsm.
My Location
Limassol, Sunny Cyprus
This looks like a repeat of the 10714 frequency channels.central sw,anglia s and w ,ttn and tts.
 

MikeO

Regular Member
Joined
Oct 9, 2006
Messages
72
Reaction score
1
Points
0
Age
54
My Satellite Setup
3.2M Dish
Invacom C120 UNI Quad LNB QDF-031, NF 0.3dB
PACE DS430N
My Location
Limassol, CYPRUS
I checked out this frequency (11052 H 22000 5/6) from Cyprus today with somewhat strange results. The signal is steaming in (Strength 70%, quality 90%), exactly as we see for the tp on which Five is running. However, after adding one of the regions to the other channels and watching it, it was pixelating somewhat, pretty much like I see at this early time of the morning for the BBC/ITV coming in from 2D. I find this a little strange considering the strength and quality readings from the installer menu.
Any ideas why this might be happening?
Wonder if ITV3/4 may move over too...that would be good for us over here.
 

trigger

Specialist Contributor
Joined
Nov 28, 2004
Messages
680
Reaction score
53
Points
28
Age
52
Location
Puerto del Carmen, Lanzarote
My Satellite Setup
30W, 27.5W, 7W, 0.1W
4.8E, 9E, 13E, 19E, 23.5E, 26E, 28E
Technomate 5402HD super
Bein Sports on 25.5E
FTE Mini S2T HD Analyser
Horizon HD S2 sat meter
My Location
Lanzarote, Canary Islands
MikeO - have a look at the other thread about ITV in this section. What you say about the signal being what you would get from 2D goes with my theory that sky boxes are still looking at 2D and not 2C
 

BLUEPLATINUM

Specialist Contributor
Joined
Sep 4, 2003
Messages
951
Reaction score
102
Points
43
Age
57
Location
Maspalomas, Gran Canaria
My Satellite Setup
ITSarria LTE Internet, 2 X SKY HD, Invacom C120 quad LNB, Raven 2.4m offset dish, TDT (Spanish freeview)
My Location
Maspalomas, Gran Canaria
MikeO said:
Wonder if ITV3/4 may move over too...that would be good for us over here.
Apparantly none of the ITVx + 1 versions are on freesat, so they would be good candidates to move off 2D.
 

Zorba

Regular Member
Joined
Jun 13, 2003
Messages
2,201
Reaction score
7
Points
38
Age
61
My Satellite Setup
3m(28.2E),1.5m(19.2E.13E,10E),1m (4W ,7W)1m (?).diseqc 10,sky plus,VU+,telergy iptv.
Satlook nit colour + Horizon hdsm.
My Location
Limassol, Sunny Cyprus
trigger said:
MikeO - have a look at the other thread about ITV in this section. What you say about the signal being what you would get from 2D goes with my theory that sky boxes are still looking at 2D and not 2C

I think you are right Trigger. But not all digiboxes or cards. Some get 11.052 and work ,others get 11.052 but say no signal.
 

BLUEPLATINUM

Specialist Contributor
Joined
Sep 4, 2003
Messages
951
Reaction score
102
Points
43
Age
57
Location
Maspalomas, Gran Canaria
My Satellite Setup
ITSarria LTE Internet, 2 X SKY HD, Invacom C120 quad LNB, Raven 2.4m offset dish, TDT (Spanish freeview)
My Location
Maspalomas, Gran Canaria
The following channels have now left 10714H on 2D.

ITV1 Central SW
ITV1 Anglia West
ITV1 Tyne Tees South

They have appeared on 12402V on ASTRA 2B - not on 11052H on ASTRA 2C as had been expected. The ASTRA 2C feed is no longer carrying them.
 

BLUEPLATINUM

Specialist Contributor
Joined
Sep 4, 2003
Messages
951
Reaction score
102
Points
43
Age
57
Location
Maspalomas, Gran Canaria
My Satellite Setup
ITSarria LTE Internet, 2 X SKY HD, Invacom C120 quad LNB, Raven 2.4m offset dish, TDT (Spanish freeview)
My Location
Maspalomas, Gran Canaria
I have just come back from my friends house in Maspalomas, Gran Canaria where they have an 80 cm dish.

I can confirm that they can receive the FTA ITV transmissions on 11052 H (Astra 2C) with their FTA box and this small dish.

Additionally, as expected their SKY box can add the channels but they are not viewable. (The strongest theory for the reason for this is that the 2C channels are giving data relating to their 2D originals and the SKY box is therefore tying to tune into 2D when the channels are selected.)
 

sat345rg

Member
Joined
Feb 17, 2007
Messages
47
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
no dish
My Location
spain
BLUEPLATINUM said:
I have just come back from my friends house in Maspalomas, Gran Canaria where they have an 80 cm dish.

I can confirm that they can receive the FTA ITV transmissions on 11052 H (Astra 2C) with their FTA box and this small dish.

Additionally, as expected their SKY box can add the channels but they are not viewable. (The strongest theory for the reason for this is that the 2C channels are giving data relating to their 2D originals and the SKY box is therefore tying to tune into 2D when the channels are selected.)

And have you tried the 2B north beam feed?
Because a few suspects are that this will more likely be the definitive tp for ITV broadcasts.
The 2C feed has already lost some channels.
 

Zorba

Regular Member
Joined
Jun 13, 2003
Messages
2,201
Reaction score
7
Points
38
Age
61
My Satellite Setup
3m(28.2E),1.5m(19.2E.13E,10E),1m (4W ,7W)1m (?).diseqc 10,sky plus,VU+,telergy iptv.
Satlook nit colour + Horizon hdsm.
My Location
Limassol, Sunny Cyprus
I tuned 11.052 right now and I got ITV2+1, ANGLIA S ,TTN,TTG41 and G41.(Cyprus 3m)
And when I tuned 10.714 I got the same channels.
Both sets had O7F9 transport stream.
What is the frequency of the North beam feed ?
 

dxsat

Specialist Contributor
Joined
Jun 22, 2005
Messages
745
Reaction score
70
Points
28
Age
67
Website
skyinmadrid.com
My Satellite Setup
Snap's setup: (In Spain) Humax HDR, Prodelin 1.8m dish + Invacom QDF-031 + CM feed, (In UK) CallFlow VDSL + EE 4G, Sky Q, YouView HD, Mac OSX, iOS
My Location
UK: Tonbridge, Kent. Spain: Madrid.
12402V, Astra 2B north
 

Zorba

Regular Member
Joined
Jun 13, 2003
Messages
2,201
Reaction score
7
Points
38
Age
61
My Satellite Setup
3m(28.2E),1.5m(19.2E.13E,10E),1m (4W ,7W)1m (?).diseqc 10,sky plus,VU+,telergy iptv.
Satlook nit colour + Horizon hdsm.
My Location
Limassol, Sunny Cyprus
Also, My cutomer who has a 2m dish and never had bbc/itv before,tuned in 11.052 and received the itv channels and they worked. But all other sky channels had no signal,so powered off and on and sky channels returned but the itv channels had a "technical fault"
 

Zorba

Regular Member
Joined
Jun 13, 2003
Messages
2,201
Reaction score
7
Points
38
Age
61
My Satellite Setup
3m(28.2E),1.5m(19.2E.13E,10E),1m (4W ,7W)1m (?).diseqc 10,sky plus,VU+,telergy iptv.
Satlook nit colour + Horizon hdsm.
My Location
Limassol, Sunny Cyprus
Also we get 12402v here on my 3m
 

BLUEPLATINUM

Specialist Contributor
Joined
Sep 4, 2003
Messages
951
Reaction score
102
Points
43
Age
57
Location
Maspalomas, Gran Canaria
My Satellite Setup
ITSarria LTE Internet, 2 X SKY HD, Invacom C120 quad LNB, Raven 2.4m offset dish, TDT (Spanish freeview)
My Location
Maspalomas, Gran Canaria
sat345rg said:
And have you tried the 2B north beam feed?
Because a few suspects are that this will more likely be the definitive tp for ITV broadcasts.
The 2C feed has already lost some channels.
That beam requires a larger dish.

You are right there is a possibility the 2C beam is only temporary. Having said that, the channels that remain there have never been on the 2B (12402V) feed unlike the ones that disappered today that I think were there but as numbered, not named, transmissions.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,312
Reaction score
9,943
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
3 new test labels have appeared on 10891H on 2D.

10130 - carrying an Anglia
10150 - blank atm
10165 - blank atm
 

BLUEPLATINUM

Specialist Contributor
Joined
Sep 4, 2003
Messages
951
Reaction score
102
Points
43
Age
57
Location
Maspalomas, Gran Canaria
My Satellite Setup
ITSarria LTE Internet, 2 X SKY HD, Invacom C120 quad LNB, Raven 2.4m offset dish, TDT (Spanish freeview)
My Location
Maspalomas, Gran Canaria
Analoguesat said:
3 new test labels have appeared on 10891H on 2D.

10130 - carrying an Anglia
10150 - blank atm
10165 - blank atm
Very, very bad news. Likely they are going to move Anglia S, Tyne Tees N and ITV2+1 off of 2C :mad:

Yes I know Analoguesat, you did warn us ......
 

satelliteman

Administrator
Staff member
Joined
May 7, 2007
Messages
12,034
Reaction score
383
Points
83
My Satellite Setup
See signature
My Location
East Midlands, UK & Lanzarote, Canary Islands
There still on 2B are they not at the moment?
 

BLUEPLATINUM

Specialist Contributor
Joined
Sep 4, 2003
Messages
951
Reaction score
102
Points
43
Age
57
Location
Maspalomas, Gran Canaria
My Satellite Setup
ITSarria LTE Internet, 2 X SKY HD, Invacom C120 quad LNB, Raven 2.4m offset dish, TDT (Spanish freeview)
My Location
Maspalomas, Gran Canaria
satelliteman said:
There still on 2B are they not at the moment?
2B North beam does not help us here I am afraid.
 

trigger

Specialist Contributor
Joined
Nov 28, 2004
Messages
680
Reaction score
53
Points
28
Age
52
Location
Puerto del Carmen, Lanzarote
My Satellite Setup
30W, 27.5W, 7W, 0.1W
4.8E, 9E, 13E, 19E, 23.5E, 26E, 28E
Technomate 5402HD super
Bein Sports on 25.5E
FTE Mini S2T HD Analyser
Horizon HD S2 sat meter
My Location
Lanzarote, Canary Islands
Blueplatinum - even with your big dish you can´t get 2B North?

What beams can you get on what size dishes?


Cheers

Triggs
 
Top