Motor and switch on same receiver?

blackers

Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
102
Reaction score
57
Points
28
My Satellite Setup
Gibertini 1.25, stab hh120,, vu+solo, tm5402hd, amiko micro hd, sky + hd full sub inc setanta..
My Location
Essex Uk
Hi guys, as the title suggests, is this possible?

How would I wire it?

Thanks in advance [emoji3]
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,105
Reaction score
8,687
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
What sort of switch are you referring to?

Also, can you provide a brief description of the antenna system?

If you're referring to a DiSEqC switch, then I have one in line between a Receiver and the Motor on one of my dishes and it happily passes the motor current without issue (They are normally specified up to 500mA pass-through). I have seen posts from others in the past claiming this destroys switches etc, but in all honesty haven't seen any supporting evidence.
 

blackers

Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
102
Reaction score
57
Points
28
My Satellite Setup
Gibertini 1.25, stab hh120,, vu+solo, tm5402hd, amiko micro hd, sky + hd full sub inc setanta..
My Location
Essex Uk
Sorry, yes a diseqc switch and a sg2100 motor is what I have. I have a 90cm dish on a motor which does me fine. Also I have a fixed 1.2m dish on 26e, I was hoping to combine the 2.
 

hassan M.saad

New Member
Joined
Mar 22, 2015
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Age
67
My Satellite Setup
Samsung 46 inch LED Smart TV
VU+DUO2 Sat Receiver
Truman Sat Receiver Premier1+
STARGOLD FUJI Universal Prime Focus LNB
180 Cm Motorized Dish
My Location
Cairo, Egypt
Hello!

I hope you can help with the, I'm in Cairo, Egypt, I have the following
1. VU+DUO2 Sat Receiver
2. STARGOLD FUJI Universal Prime Focus LNB
3. 180 cm motorized Dish
4. 100 cm fixed primesat dish for 7.0°W, Nilesat
5. Topfield satellite dish Positioners
6. Jaeger 24-inch actuators
7. Black Hole Vu+ Duo2 2.1.5

Help Please With Tuner Configuration Setup on VU+DUO2
What I would like to do is to view a channel, say from Tuner A and record from say, Tuner B

Thank you so much for your support
 
Last edited by a moderator:

Terryl

Specialist Contributor
Joined
Apr 14, 2011
Messages
3,428
Reaction score
2,021
Points
113
Age
82
My Satellite Setup
OpenBox X5 on a 1 meter motorized dish.
And now a 10 foot "C" band dish.

Custom built PC
My Location
Deep in the Boonies in the central Sierra Nevada mountains of California.
Hi guys, as the title suggests, is this possible?

How would I wire it?

Thanks in advance [emoji3]
It's best to rout the coax from the receiver directly to the motor first, then from the motor to any switch.

I use the good RG-6 quad coax with the pure copper center conductor when I wire up any motorized system, this way any voltage drop is kept to a minimum.
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
6,026
Reaction score
918
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Hello!

I hope you can help with the, I'm in Cairo, Egypt, I have the following
1. VU+DUO2 Sat Receiver
2. STARGOLD FUJI Universal Prime Focus LNB
3. 180 cm motorized Dish
4. 100 cm fixed primesat dish for 7.0°W, Nilesat
5. Topfield satellite dish Positioners
6. Jaeger 24-inch actuators
7. Black Hole Vu+ Duo2 2.1.5

Help Please With Tuner Configuration Setup on VU+DUO2
What I would like to do is to view a channel, say from Tuner A and record from say, Tuner B

Thank you so much for your support
Your post has now been copied to its own thread:
https://www.satellites.co.uk/forums/threads/vu-duo-2-motor-fixed-dish.164850/
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,663
Points
113
Age
66
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Personally I prefer to route thusly ..
LNB Doesn't pass through the motor ...but is seperated via T splitter ...
This method allows for multiple LNBs on a USALS motorised offset Dish with no loss introduced by the motor.
..and of course the motor current does not pass through the diseqc switch.
Just a personal preference really.
rgds
VS
 

Attachments

  • T SPLIT USALS MULTI LNB.png
    T SPLIT USALS MULTI LNB.png
    18.8 KB · Views: 44
Top