Need new reciver and explanation...

alex2016g

Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Looking for one
My Location
Ukraine
I have decided to get a decoder/dectypter, to connect to Sirius 4 sat, at 12303 H, need to get CNBC, as far as I know they got a PowerVu incription.
At this point I don't know anything about decoders, and how to use them properly, although I am great with all the elctronics, just never set up a sat link before.
So please be patiant and can some one explaine wich one and how it works???:-worship
Thanks
Alex:)
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
Hi Alex, welcome to the forum.

Unfortunately, I don't think you can get PowerVu easily, receivers for this are not available to the general public I believe.


Although CNBC Europe is also on Astra 19.2E free to air it seems

_http://en.kingofsat.net/find.php?question=cnbc&standard=Digital

if you can pick up that satellite OK.
Robbo:).
 

alex2016g

Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Looking for one
My Location
Ukraine
Chears Robbo, will check that out.
 

alex2016g

Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Looking for one
My Location
Ukraine
Robbo71 said:
Hi Alex, welcome to the forum.

Unfortunately, I don't think you can get PowerVu easily, receivers for this are not available to the general public I believe.


if you can pick up that satellite OK.
Robbo:).

No unfortunatly Astra is too far. Need to get it in Ukraine, located at about 37*E

Can you wright a short list of incription that can be decrepted??? or refear me to the site??
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,081
Reaction score
1,455
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Astra 19.2 should be relatively easy to receive in Western and Central Ukraine, what sized dish do you have and which part of Ukraine?
 

alex2016g

Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Looking for one
My Location
Ukraine
rolfw said:
Astra 19.2 should be relatively easy to receive in Western and Central Ukraine, what sized dish do you have and which part of Ukraine?

I had a look on the map and I was out side the signal zone.


I have 90cm dish, located in easten ukraine on the 38*E
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
No you are not, your dish is plenty big enough.

Look at this:-

_http://www.lyngsat-maps.com/maps/astra1l.html

Astra 1L


Are you getting confused with the Astra 2 cluster?

Robbo:)
 

alex2016g

Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Looking for one
My Location
Ukraine
_http://i31.tinypic.com/1zp3xc4.jpg
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
OOPS:-rofl2

You are still very close to the edge of it, these things are approximate. I would be surprised if you were not able to receive it on a 90cm dish. I can receive from satellites that I am far more off the footprint than that.

Robbo:)
 

alex2016g

Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Looking for one
My Location
Ukraine
Robbo71 said:
OOPS:-rofl2

You are still very close to the edge of it, these things are approximate. I would be surprised if you were not able to receive it on a 90cm dish. I can receive from satellites that I am far more off the footprint than that.

Robbo:)

Ok sounds good, will try that.
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
Yes, give it a go, let us know how it goes.:)
 
Top