ITV on Astra 2B 28.2e ~ Tp36

cric2k

Member
Joined
May 20, 2007
Messages
50
Reaction score
0
Points
0
Age
39
My Satellite Setup
Motorised 85cm Penta with Inverto Black Ultra Quad - Sky Mini dish with quad LNB. Vu+ Duo, DM800, Dm500.
My Location
Belfast
Analoguesat, just to be clear...

This is an email reply from ITV?

And also, it indicates that ITV may be using the 2B permanently for one of their transponders, but it will be encrypted?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,905
Reaction score
11,334
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Thats an email reply from the Duty Office at ITV sent to one of the Forum members over at the Digital Spy forum.

Personally Ive found duty office replies that have been posted in the past to be somewhat lacking - and downright wrong at times.

My advice is to enjoy the programming whilst its available.

They cant stay encrypted forever - - that would break the Freesat regionalisation process for 7 sub regions big time, but it gives ITV a breathing space.

I wouldnt be at all surprised to see ITV swapping channels around on frequencies in the near future - if they are losing a 2D tp they HAVE to get those ITV 1's back fta on 2D asap.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,905
Reaction score
11,334
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
And lets also point out that if ITV have indeed lost one of their spotbeam tp's - someone in the ITV satellite carriage contracts dept has fouled up very badly indeed :-rofl2
 

cric2k

Member
Joined
May 20, 2007
Messages
50
Reaction score
0
Points
0
Age
39
My Satellite Setup
Motorised 85cm Penta with Inverto Black Ultra Quad - Sky Mini dish with quad LNB. Vu+ Duo, DM800, Dm500.
My Location
Belfast
I have no idea why I care about this - ITV football coverage is terrible and I'm giving the missus a license to get back into Corrie.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,905
Reaction score
11,334
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
The ITV channels on 10891H are reported to have ftv scrambled in the last hour or so. This has to be in conjunction with them moving over to 2B.
 

dxsat

Regular Member
Joined
Jun 22, 2005
Messages
745
Reaction score
70
Points
28
Age
69
Website
skyinmadrid.com
My Satellite Setup
Snap's setup: (In Spain) Humax HDR, Prodelin 1.8m dish + Invacom QDF-031 + CM feed, (In UK) CallFlow VDSL + EE 4G, Sky Q, YouView HD, Mac OSX, iOS
My Location
UK: Tonbridge, Kent. Spain: Madrid.
You're right! ITV Meridian on 10891 is now encrypted.
How is this going to affect Freesat? Can a Freesat box decrypt these channels? Or does this mean only 'super regions' on Freesat 2D frequencies?
Perhaps the existing smaller regions they have shunted off 2D are heading for the graveyard?
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
57
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
Analoguesat said:
The ITV channels on 10891H are reported to have ftv scrambled in the last hour or so. This has to be in conjunction with them moving over to 2B.

Won't this miff the Freesat viewers in those areas a bit A/S?
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,314
Reaction score
1,631
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
So the Freesat viewers in those areas will already be miffed. :-rofl2

What a bloody shower.
 

satelliteman

Administrator
Staff member
Joined
May 7, 2007
Messages
12,039
Reaction score
387
Points
83
My Satellite Setup
See signature
My Location
Northants, Midlands UK & Lanzarote, Canary Islands
Yeah, that's a point. I suppose their epg will show one of the other ITV channels instead....
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,905
Reaction score
11,334
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
I think most folk in England get ITV London at the moment!
 

satelliteman

Administrator
Staff member
Joined
May 7, 2007
Messages
12,039
Reaction score
387
Points
83
My Satellite Setup
See signature
My Location
Northants, Midlands UK & Lanzarote, Canary Islands
Oh OK A/S, wasn't aware, only done one of them last week and didn't really take that much notice. Like you say, they will have to revert back and quick LOl:-rofl2
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,905
Reaction score
11,334
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
ITV has now appeared on Astra 2C!!! :-lmao

Our far distant expats should have a looky at 11052H 22000 5/6 where a copy of 10714H has appeared..... (Toon Tees / Central & Anglia plus ITV 2 +1)

Make the most of it - these will not hang around long I guarantee it - some of them are fta!
 

cric2k

Member
Joined
May 20, 2007
Messages
50
Reaction score
0
Points
0
Age
39
My Satellite Setup
Motorised 85cm Penta with Inverto Black Ultra Quad - Sky Mini dish with quad LNB. Vu+ Duo, DM800, Dm500.
My Location
Belfast
Any chance of UTV to watch some local news from home? :confused

I'm getting greedy now...
 

sat345rg

Member
Joined
Feb 17, 2007
Messages
47
Reaction score
0
Points
0
Age
50
My Satellite Setup
no dish
My Location
spain
YES!YES!It's true!

Analoguesat I appreciate your more collaborative attitude towards expats,although you put the usual warnings of
misfortune.
 

satelliteman

Administrator
Staff member
Joined
May 7, 2007
Messages
12,039
Reaction score
387
Points
83
My Satellite Setup
See signature
My Location
Northants, Midlands UK & Lanzarote, Canary Islands
Not again LOL:-rofl2
What is going on with ITV :eek:
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,905
Reaction score
11,334
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
sat345rg said:
YES!YES!It's true!

Analoguesat I appreciate your more collaborative attitude towards expats,although you put the usual warnings of
misfortune.

Of course its true :D I wouldnt post incorrect information just to get our expats hopes up. :toke:

All I'll say is enjoy it whilst it lasts - be it days or weeks :D
 

sat345rg

Member
Joined
Feb 17, 2007
Messages
47
Reaction score
0
Points
0
Age
50
My Satellite Setup
no dish
My Location
spain
This time channels have correct idents and are showing EPG informations.
 

cric2k

Member
Joined
May 20, 2007
Messages
50
Reaction score
0
Points
0
Age
39
My Satellite Setup
Motorised 85cm Penta with Inverto Black Ultra Quad - Sky Mini dish with quad LNB. Vu+ Duo, DM800, Dm500.
My Location
Belfast
I'm getting "No Satellite Signal" on any of the channels on 11052H 22000 5/6 with SkyHD box?
 
Top